Här på Ekeby Djurpraktik är vi extra intresserade av hundars och katters tandhälsa!


Mia, Sara och Linda har vidareutbildning i tandbehandlingar och de jobbar mycket med både förebyggande tandvård och avancerade behandlingar. 

Vid bokade besök samt vid vaccinationer ingår alltid en s.k. munkoll (förutsatt att hunden eller katten går att undersöka vaket) då antingen veteriären eller sköterskan tittar i munnen för att få en uppfattning av djurets aktuella munstatus. Och vid behov kan man även då boka en tid för åtgärd. 

Behöver ditt djur ta tandsten eller behandla tandsjukdomar eller tandfrakturer kommer vi boka in djuret för en PTR - Professionell Tandrengöring. Det innebär att djuret sövs, tandsten tas med ultraljud, varje tand undersöks noggrant med fickdjupsmätning och vid behov röntgas även tänderna. 

Om någon åtgärd krävs gör vi oftast det vid samma besök om vi inte kommit överens om annat. Vi kontaktar alltid dig som djurägare om andra åtgärder krävs än det vi kommit överens om. Därför är det mycket viktigt att vi har ett aktuellt telefonnummer vi kan nå er på. 

Vi brukar ta tillbaka ditt djur på en kostnadsfri avläkningskontroll efter utförd behandling.  (Vid eventuella ytterliga åtgärder eller komplikationer, kan en kostnad tillkomma.) 


I dagsläget söver vi våra patienter injektionsnarkos, dvs vi har ej gasnarkos, men vid behov tillför vi extra syrgas. Vi har även möjlighet till enklare behandlingar, såsom tandslipning av kanintänder, men i vi gör ej extraktioner på kaniner.

Vi rekommenderar tandborstning av både katter och hundar och hjälper er gärna om ni vill ha tips och trix!