AVLIVNING

Ibland kommer den dagen då man måste fatta ett av de tuffaste besluten som finns. Att låta sin bästa vän somna in. Vi på Ekebys Djurpraktik hoppas kunna ge dig ett fint avslut till ditt älskade husdjur.

Hur går det till?

Avlivningen bokas via  telefon, eller i vissa fall vid tidigare besök. Vi bokar alltid av lite längre tid, så att ni som djurägare inte ska känna någon stress.

Vid bokat besök för avlivning så kommer ni in med ert djur och anmäler er i receptionen. Betalningen sker när ni anländer. Vid betalning kommer ni även att få skriva på ett formulär där ni godkänner avlivning, samt fylla i uppgifter på dig och djuret, samt väljer hur ni vill gå tillväga efteråt med eventuell kremering.

Efter betalningen är avslutad och alla papper är ifyllda kommer ni att visas in i ett rum som är lite nedsläckt och har några ljus tända. Veterinären kommer då att i lugn och ro att tala om för er hur allt kommer gå till.  Ni får sedan sitta kvar så länge ni önskar. 

Om ni inte vill vara med under själva avlivningen går det också bra, ni väljer helt själva hur länge ni vill vara med.  

Priser för avlivning varierar beroende på djurets vikt och vilken typ av kremering man väljer. Om ni vill veta vad de olika valen kostar går det jättebra att kontakta oss antingen via e-post eller telefon. 

Vad händer efteråt?

När ni fyller i formuläret för avlivning kommer ni att få välja något av följande alternativ:

  1. Ni tar med djuret hem igen. 
  2. Allmän Kremering - Vid en allmän kremering så skickar vi djuret för kremering till krematoriet, där det kremeras tillsammans med andra djur. Efteråt så sprids askan av krematoriet vid en minneslund.
  3. Separat Kremering - Vid en  separat kremering så kremeras ditt djur separat. Askan läggs sedan i en urna som levereras till kliniken efter ungefär 3-4 veckor. Vi kontaktar er när urnan finns att hämta hos oss via sms. Vid separatkremering kan vi även erbjuda att man kan få en namnskylt till urnan. Skylten är i mässing  och du fyller i en valfri text.
Självklart går det bra om ni vill att ert djur ska få kremeras tillsammans med sin favoritfilt, leksak eller liknande. Tala bara om det för oss antingen i telefonen eller vid besöket så ordnar vi det. 

Om ni har någon fråga som ni inte kan hitta svar på här, är ni varmt välkomna att kontakta oss.