Leg. Veterinär Sara Klinga Myr (Delägare)

Sara har studerat på SLU här i Uppsala och fick sin veterinärlegitimation i Jan-2010. Hon har tidigare arbetat på Din Veterinär i Enköping/Sala och Rembackens Djurklinik.
I Januari 2013 blev hon delägare i Ekebys Djurpraktik.
Hon har ett stort intresse inom medicinska utredningar men utför även med glädje operationer.
Saras examensarbete handlade om diabetes på katt så detta brinner hon lite extra för. Hon tycker om alla djurslag men hennes hjärta klappar lite extra för just katter.
Sara strävar efter att både djur och deras ägare ska känna sig välkomna och trygga med henne. Hon svarar gärna på era frågor och vet hon inte svaret tar hon reda på det! Det finns inga dumma frågor!

Sara bor i Uppsala med sin sambo, två barn, en hund och en katt.


Leg. Veterinär Patricia Pettersson

 Patricia har gått veterinärutbildningen på SLU i Uppsala och blev klar våren 2014.

Hennes första jobb var på Distriktsveterinärerna. Där fick hon träffa på många olika sorters djur, mycket lantbruksdjur. Hon trivdes bra där, men sökte sig sedan till Ekebys Djurpraktik eftersom hon framför allt ville jobba med hund, katt och smådjur.

Sedan hösten 2014 har hon jobbat här och trivs väldigt bra! Framför allt så gillar hon att vi är ett litet ställe där man har gott om tid och ofta har möjlighet att lära känna djuren och deras djurägare riktigt ordentligt.

Patricia bor tillsammans med sin sambo och sina två katter som är adopterade ifrån Uppsala katthem.


Leg. Veterinär Mia Appelberg

Mia tog examen från SLU 2010 och har sen dess jobbat på Din Veterinär i Enköping, och Sala samt, under 5 års tid,  på Evedensia Djurkliniken Öjebyn i Piteå. 

2016 Valde hon att flytta tillbaka till Uppsala med man, barn och katter, och sökte sig då till Ekebys Djurpraktik då hon föredrar den personliga kontakten man får med kunder på en mindre klinik.

 Sedan 2012 har hon inriktat mig på katter och hundars munhälsa,  men tycker det mesta inom veterinärmedicin är spännande och intressant. 

Förutom veterinärmedicin och katter så har hon vitt skilda intressen, såsom musik, tv-spel, pyssel och annat handarbete, men för tillfället ägnar hon större delen sin fritid åt sin son. 


T F Veterinär Sanna Nilsson

Text kommer snart!


Leg. Djursjukskötare Linda Heintie (Delägare)

2002 började Linda arbeta som djurvårdare här på Ekebys Djurpraktik. I maj 2013 tog hon sin legitimation som djursjukskötare.

2007 gick hon in som delägare på praktiken och idag sköter hon en hel del ekonomi och pappersjobb vilket gör att hon inte är på praktiken alla dagar i veckan.

Linda har alltid älskat djur och att få kombinera hennes intressen med sitt dagliga arbete är en dröm som blivit sann.

Linda bor i en villa på landet tillsammans med sin man och deras dotter. De har hundar, katter och höns. Förutom sina intressen inom hundträning och hundsporter gillar hon att fotografera, så kameran får ofta hänga med på hennes promenader i olika miljöer.


Djurvårdare Nelly Sundin

Nelly kom till kliniken sommaren 2013. 
Hon svarar mycket i telefon, sitter i receptionen, pysslar med hemsidan och instagram, samt assisterar veterinärerna vid behov. Hon har även ett stort intresse för just
tandmottagningen på kliniken och assisterar veterinär Mia mycket inne på tandavdelningen.  Det är ofta henne ni träffar vid hemlämningar och inskrivningar som inte sköts av tandveterinären Mia.
Nelly började på Ekeby som praktikant via Jällagymnaiset, där hon pluggade djurvård. Efter studenten blev Nelly lärling via arbetsförmedlingen och så småningom anställd.  

Förutom att jobba som djurvårdare,  älskar Nelly att resa runt i Sverige och världen på stora musikengagemang och festivaler där, gärna i Amsterdam där EDM musiken är som allra störst.  Hon följer, enligt henne själv, på tok för många serier och läser tjocka dammiga böcker när tiden finns.
Nelly bor i Uppsala med sin sambo. 

Djurvårdare Rebecca Lager

Rebecca började jobba på kliniken sommaren 2016 som djurvårdare. Hon jobbar i receptionen och assisterar veterinärerna där det behövs.

Tidigare så jobbade hon som fisk och delikatessbiträde på City Gross i Uppsala där hon trivdes väldigt bra, men det var djur som var det största intresset och  det som hon helst vill jobba med.

Efter att hon gick ut gymnasiet 2015 så läste hon djurvård och Biomedicinsk teknik på Jällagymnaiset i Uppsala, där blev hon utbildad djurvårdare på utökad nivå samt försöksdjurstekniker.

Rebecca bor strax utanför Gimo med sina två katter och sina två minigrisar. 


Djurvårdare Lilly Ahlqvist

Lilly  började jobba hos oss 2020 som djurvårdare. Innan hon kom till oss jobbade hon i Stockholm på Bagarmossens djursjukhus som receptionist.  Lilly är djurvårdare på Nivå 2, har gått Royal Canin nurse academy och har ett ganska stort intresse av foder och nutrition.   

Lilly assisterar veterinärerna med det mesta smått och gott när det behövs, och möter alla kunder med ett leende när de kommer in till receptionen (eller ja det syns kanske inte under munskyddet just nu men vi lovar, hon ler  ). Ibland, om du har tur, kan det även vara hennes ljuva röst som du hör i andra änden av luren när du ringer till oss.  

På fritiden ägnar Lilly en hel del tid åt sin hund som heter Eira och tränar på lite olika grenar. Allt ifrån Agility till lydnad, tryffelsök, viltspår mm. Eira är en Lagotto Romagnolo tik på 2 år. Utöver hundsport har Lilly ett stort intresse för att skissa och måla, där blyerts brukar vara hennes föredragna medium men olja och akryl ligger henne varmt om hjärtat också.  


Djurvårdare Nina Eriksson

Text kommer snart!