VI SOM JOBBAR HÄR

Leg. Veterinär Sara Klinga Myr (Delägare)

Sara har studerat på SLU här i Uppsala och fick sin veterinärlegitimation i Jan-2010. Hon har tidigare arbetat på Din Veterinär i Enköping/Sala och Rembackens Djurklinik.
I Januari 2013 blev hon delägare i Ekebys Djurpraktik.
Hon har ett stort intresse inom medicinska utredningar men utför även med glädje operationer.
Saras examensarbete handlade om diabetes på katt så detta brinner hon lite extra för. Hon tycker om alla djurslag men hennes hjärta klappar lite extra för just katter.
Sara strävar efter att både djur och deras ägare ska känna sig välkomna och trygga med henne. Hon svarar gärna på era frågor och vet hon inte svaret tar hon reda på det! Det finns inga dumma frågor!

Sara bor i Uppsala med sin sambo, två barn, en hund och en katt.


Leg. Veterinär Patricia Pettersson

 Patricia har gått veterinärutbildningen på SLU i Uppsala och blev klar våren 2014.

Hennes första jobb var på Distriktsveterinärerna. Där fick hon träffa på många olika sorters djur, mycket lantbruksdjur. Hon trivdes bra där, men sökte sig sedan till Ekebys Djurpraktik eftersom hon framför allt ville jobba med hund, katt och smådjur.

Sedan hösten 2014 har hon jobbat här och trivs väldigt bra! Framför allt så gillar hon att vi är ett litet ställe där man har gott om tid och ofta har möjlighet att lära känna djuren och deras djurägare riktigt ordentligt.

Patricia bor tillsammans med sin sambo, sina barn och sin katt som är adopterad ifrån Uppsala katthem.


Leg. Veterinär Mia Appelberg

Mia tog examen från SLU 2010 och har sen dess jobbat på Din Veterinär i Enköping, och Sala samt, under 5 års tid,  på Evedensia Djurkliniken Öjebyn i Piteå. 

2016 Valde hon att flytta tillbaka till Uppsala med man, barn och katter, och sökte sig då till Ekebys Djurpraktik då hon föredrar den personliga kontakten man får med kunder på en mindre klinik.

 Sedan 2012 har hon inriktat mig på katter och hundars munhälsa,  men tycker det mesta inom veterinärmedicin är spännande och intressant. 

Förutom veterinärmedicin och katter så har hon vitt skilda intressen, såsom musik, tv-spel, pyssel och annat handarbete, men för tillfället ägnar hon större delen sin fritid åt sin son. 


Leg. Veterinär Sanna Nilsson

Sanna började hos oss i slutet av 2021 och tog sin examen från SLU i början av 2022. Första sommaren som veterinär tillbringades på en mindre klinik i Skåne, vilket lade grunden till att vilja arbeta på en mindre personlig smådjursklinik, vilket ledde henne till Ekebys Djurpraktik. Hittills trivs hon mycket bra, tack vare kollegorna, djurägarna och djuren hon träffar dagligen.

Ambitionen är att fortsätta utvecklas inom smådjursmedicin samt lära sig mer inom odontologi (läran om tänder).

Förutom det veterinärmedicinska tycker Sanna om att spendera tid med sin sambo och sina två hundar, då gärna i naturen. Ytterligare intressen är fiske, matlagning och vandring.


Leg. Veterinär Angus Lau

Angus började hos oss i december 2021.


Leg. Djursjukskötare Linda Heintie (Delägare)

2002 började Linda arbeta som djurvårdare här på Ekebys Djurpraktik. I maj 2013 tog hon sin legitimation som djursjukskötare.

2007 gick hon in som delägare på praktiken och idag sköter hon en hel del ekonomi och pappersjobb vilket gör att hon inte är på praktiken alla dagar i veckan.

Linda har alltid älskat djur och att få kombinera hennes intressen med sitt dagliga arbete är en dröm som blivit sann.

Linda bor i en villa på landet tillsammans med sin man och deras dotter. De har hundar, katter och höns. Förutom sina intressen inom hundträning och hundsporter gillar hon att fotografera, så kameran får ofta hänga med på hennes promenader i olika miljöer.


Leg. Djursjuksköterska Ida Boman

Ida började jobba hos oss sommaren 2022


Djurvårdare/Tandsköterska Nelly Sundin (Koordinator)

Nelly kom till kliniken sommaren 2013. 
Hon har jobbat tidigare på klinikens alla avdelningar som djurvårdare, men har på senare år inriktat sig mer inne på tandavdelningen där hon jobbar tillsammans med veterinärerna Mia och Sanna. Hon har gått flera kurser inom djurs munhälsa och arbetar dagligen med ämnet. 

Hon är även klinikens Koordinator och ansvarar för mycket beställningar, ekonomiska och administrativa frågor, assisterar delägarna, samt har ett större ansvar när de inte är på plats. 

Förutom att jobba som djurvårdare,  älskar Nelly att resa runt i Sverige och världen på stora musikengagemang och festivaler, gärna i Amsterdam där EDM musiken är som allra störst.  Hon följer, enligt henne själv, på tok för många serier, spelar TV-spel och läser tjocka dammiga böcker när tiden finns. 
Nelly bor i Uppsala med sin sambo. 

Djurvårdare Alva Gudmundsson

Alva började jobba på kliniken februari 2022. 

Hon svarar ibland i telefonen men utför även kloklippning och hjälper veterinärerna vid behov. Alva gick i gymnasiet på Jälla där hon läste djurvård och blev djurvårdare efter studenten. Alva gillar alla möjliga olika djur men hennes hjärta slår lite fortare när det handlar om råttor, kaniner eller katter.

 På fritiden läser Alva mycket böcker, gärna romaner med lyckliga slut. Att sola och bada med vänner är inte heller helt fel. Alvas stora dröm är att flytta till en stor gård där hon kan ha massa olika djur. Men just nu så bor hon straxt utanför Uppsala. 


Djurvårdare Moa Bodén

Moa började jobba hos oss i September 2022.