INFÖR DITT BESÖK

Vi har tidsbokning för all typ av djursjukvård. Detta är för att minimera väntetiderna som annars kan bli långa.

BESÖK MÅSTE AVBOKAS MINST 24 TIMMAR INNAN AVSATT TID. OPERATIONER OCH TANDÅTGÄRDER MÅSTE AVBOKAS MINST 48 TIMMAR INNAN. Annars debiteras en avgift!
Avbokning kan ske på telefon eller via mail.

Hos oss på Ekebys Djurpraktik så är det viktigt att ni känner er väl omhändertagna hela tiden. Därför strävar vi alltid efter att ni i största möjliga mån alltid får träffa samma veterinär vid era besök. Att ni ska känna er trygga och veta om att veterinären ni träffar kan just ert djurs historik och välmående är väldigt viktigt för oss.  Har du ett djur som du upplever rädd vid veterinärbesök? Läs mer här för att få veta hur vi kan hjälpa er.
För att ni inte ska känna stress bokar vi alltid av tillräckligt med tid för att ni ska kunna få svar på era frågor och att en utredning ska kunna göras vid undersökningar. 


Viktigt att tänka på!

  • Tänk på att om du har mycket frågor, eller önskar en grundligare undersökning av ditt djur i samband med vaccination, så säg till i telefonen så vi kan boka av tillräckligt med tid. Vid vaccinationer får man inte alltid träffa en veterinär, utan sköterska, så önskar man en undersökning i samband med vaccinationen är det bra om vi vet om det innan. 

  • Under ett besök är det viktigt att hunden är kopplad och att katten eller smådjuret sitter i en bur eller något liknande. Detta är för smittorisken och säkerheten. Om du har din katt i koppel, lyft upp den innan du kommer in.

  • Om ditt djur bär på någon misstänkt smitta är det bra om du kan komma in utan ditt djur för att anmäla er i receptionen. Vi kan då göra i ordning ett rum till er som ni kan gå in i direkt. Det går också bra att ringa när ni står utanför.

  • När ni kommer till kliniken så anmäler ni er i receptionen och får vidare instruktioner. Det kan t.ex. vara att väga ert djur. Oftast blir ni invisade på rum direkt, men ibland får ni slå er ner i väntrummet tills vi har ett rum ledigt. Sedering & Sövning

  • HUND - Om din hund ska sövas så är det bra om hunden är ordentligt rastad innan ni kommer hit. (OBS! Inte vid ultraljud!) Hunden ska också vara fastande. 2-4 timmar för unga djur (under 6 månader) och 4-6 timmar för vuxna individer. Ni kommer få information om fasta när ni bokar besöket vad som gäller för just ditt djur. Vatten får hunden dricka hela tiden.  
  • KATT - Om din katt ska sövas, så ska katten komma i en transportbur och vara fastande. 2-4 timmar för unga djur (under 6 månader) och 4-6 timmar för vuxna individer. Ni kommer få information om fasta när ni bokar besöket vad som gäller för just ditt djur. Vatten får katten dricka hela tiden. Lägg gärna in en varm filt i buren som vi kan lägga kring katten efteråt.
  • SMÅDJUR/GNAGRE - Djuret ska komma i en transportbur och ska INTE vara fastande! Du får dessutom gärna ha med någon form av godis till ditt djur som den brukar gilla att äta, t.ex. gurka, morot, knäckebröd eller liknande. Det är nämligen viktigt att mindre djur som har väldigt snabb ämnesomsättning kommer igång och äter så fort som möjligt efter sövningen, och det brukar gå lättare om man ger nån form av godis.

Ultraljud

Vid ultraljud så ger man i de flesta fall lite lugnande till djuret (Inte vid dräktighetsundersökning eller svårt sjuka djur.)   Djuret ska inte vara rastat då urinblåsan oftast är utgångspunkten och det är enklare om den är full.
Vid en ultraljudsundersökning så kommer djuret rakas lite och en gel strykas på det rakade området  för att få en tydlig och klar bild.

Urinvägsproblem

Om du misstänker att ditt djur har urinvägsproblem så kan det vara bra om du tar med dig ett urinprov vid besöket. Ett morgonurinprov är att föredra, och förvara det i kylskåpet i en ren burk fram tills besöket.

  • HUND - När man tar urinprov på hund så är det enklast att ta med sig en ren skål med höga kanter på promenaden och försöka fånga upp medans hunden kissar. En soppslev kan också fungera bra. Har man en liten hund eller har svårt att böja sig ner snabbt för att fånga upp urinen, så kan man prova att knyta en påse runt magen på hunden lite som blöja, som fångar upp kisset under promenaden.
  • KATT - Att ta urinprov på en katt är lite krångligare, man kan prova att stänga in katten i badrummet med en tom och väl rengjord kattlåda och vänta. De flesta katter är dock väldigt bra på att hålla sig, och då rekommenderar vi att man köper ett urinprovskit. Kitet består av små plastkulor som man kan täcka botten av kattlådan med, en pipett att suga upp urinen med, samt ett litet provrör som man kan förvara urinen i.  Kitet heter Katkor och finns att köpa här hos oss.