CORONARUTINER / COVID-19

2022-02-19: Nyligen uppdaterade restriktioner på vår klinik

I samband med att restriktionerna släpper, så lättar det även att besöka oss. Vi ber er dock att ha dessa punkter i åtanke:

 • Våra lokaler är lite mindre, vi uppskattar därför om ni tänker på att inte komma många personer då vissa av våra besökare är riskgrupper. 
 • Om ni är ovaccinerade eller högrisk, tänk på att hålla avstånd till övriga besökare. Alternativt vänta utanför medans vi undersöker erat djur. 
 • Om ni har symtom på förkylning eller en annan smittsam sjukdom, får ni gärna omboka eran tid. 
Tack för att ni väljer oss på Ekebys Djurpraktik! Vi uppskattar er alla så mycket!  ❤️

2022-01-10: Skärpta restriktioner igen.

I samband med att de nya restriktionerna träder i kraft efter information från Folkhälsomyndigheten så behöver även vi skärpa våra regler igen. 
Såhär ser våra rutiner ut i dagsläget:

 1. Alla i personalen använder munskydd och håller avstånd. Även ni får gärna använda munskydd, de finns att få gratis av oss i receptionen.
 2. Hansprit finns på flera ställen i våra lokaler. Önskar ni tvätta era händer så har vi en toalett vid entrén. 
 3. I våra lokaler får max 6 besökare vistas samtidigt. Denna regler gäller från ytterdörren, med andra ord får enbart en person komma in på kliniken. Det gäller även om ni har flera djur som ska besöka oss. Barn får tyvärr inte heller följa med föräldrar. Man får alltså inte vänta som följeslagare inne på kliniken, varken i entrén eller i vårat väntrum. 
 4. Om ni inte vill komma in på kliniken så kan vi självklart hämta ditt djur på parkeringen. 
 5. Om ni önskar köpa foder eller produkter av oss är ni varmt välkomna, men ring oss gärna i förväg så det inte är fullt inne på kliniken så ni måste vänta utanför. Vi kan också komma ut med varor, och ni kan swisha.
 6. Precis som tidigare erbjuder vi att ni kan få er kvitton på mejl. Uppge er mejladress när ni betalar så ordnar vi det. 
Våra riktlinjer kring restriktionerna kan uppdateras löpande. Vi vill tacka er för er visad förståelse, och att ni följer våra riktlinjer. ❤️  Vi tycker detta är lika jobbigt som er, och vi vill inte behöva be folk att vänta utomhus, men tyvärr är detta just nu den verklighet vi lever i. 
Vi på Ekeby Djurpraktik värnar om allas mående, både djur och ni som besöker oss. Så tillsammans minskar vi smittspridningen och hoppas snart kunna komma tillbaka till den vardag vi saknar och är vana vid. Håll i och håll ut  ❤️
 

Tillsammans hjälps vi åt att begränsa smittan.  Här på vår hemsida, på Facebook och Instagram, uppdaterar vi kontinuerligt våra rutiner och hur vi hanterar smittspridningen. Så här ser våra rutiner ut:

 1. Vi är extra noga med hygienen och desinficerar lokalerna ännu oftare än vanligt. Alla i personalen har stenkoll på sin handhygien etc.
 2. Om du har symtom från luftvägarna, sitter i hemkarantän eller har rest i ett högriskområde - meddela oss och be en vän komma in med djuret istället.
 3. Kom bara in EN människa med djuret. Följ rekommendationerna om handtvätt, armveckshost mm. 
 4. Vi tar just nu inte i hand och kramas inte heller, vi hälsar med en vink. 
 5. Betala gärna din betalning hos oss med Swish: 1230365296    Visa oss när betalningen är gjord. 
 6. Kvitton kan vi med fördel mejla till er. Antingen kan ni uppge er mejladress vid besöket eller mejla till oss så skickar vi ditt kvitto som svar. 
 7. Håll minst en meters avstånd till övriga kunder och personal i största möjliga mån. 
 8. Tillfälligt stopp för Drop-in! Nu gäller tidsbokning även för vaccinationer. Med andra ord krävs tidsbokning för ALL djurvård. Läs mer till höger.
 9. Läs mer på  https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/covid-19/skydda-dig-…/

Är du i riskgruppen eller känner dig orolig för smitta - ring eller mejla oss innan besöket och diskutera. T.ex. kan vi bära in en kattbur från parkeringen så du kan stanna utanför. Betalning går då att lösa med Swish. Vi gör vårt bästa för att klura på bra lösningar ❤️

Varmt välkomna!

2020-03-24: Stopp för Drop-in! Endast tidsbokning för ALL djurvård!

Hej alla fina kunder!

Vi har som ni tidigare sett ändrat en hel del rutiner pga pågående Covid-19 pandemi. Nu måste vi tyvärr pga personalbrist och även ur säkerhetstänk stoppa Drop-in möjligheten. Detta är endast tillfälligt tills vi är full personalstyrka igen och Covid-19 hotet minskat. Så nu gäller tidsbokning vid ALLA djurvårdsbesök (även vaccinationer och kloklipp) Givetvis är ni välkomna in att köpa foder och produkter som vanligt.

Vi överlever tack vare er, vi har funnits sedan 1995 och hoppas att ni fortsätter att välja oss som er veterinärklinik så att vi kan fortsätta jobba med det vi älskar!

Vi ber också om överseende med ev långa kötider på telefonen, har ni svårt att komma fram får ni gärna mejla istället så svarar vi så fort vi kan! Tack till alla er för visad förståelse ❤️

2020-11-11
Kära kunder!
Precis som oss följer ni säkert utvecklingen av COVID-19 i Uppsala och dess ökning. Vi är mycket tacksamma över att ni fortfarande väljer oss som veterinär och kommer hit, men tyvärr måste även vi bli hårdare på våra restriktioner. Några nya punkter har tillkommit som vi vill förtydliga för er:

 • Från och med idag, kommer vi alla i personalen bära munskydd. Munskydden är till för at skydda både er och oss. Vi vill minimera risken för ev sprida virus om någon skulle vara en symtomfri smittbärare.
 • Även om vi bär munskydd så stannar vi självklart hemma ifrån arbetet vid minsta tecken på symtom.
 • Max EN djurägare per besök gäller fortfarande från ytterdörren. Det innebär att har ni flera djur får endast en djurägare följa med in och denna restriktion gäller i hela lokalen. Alltså kan man inte längre sitta i väntrummet.
 • Barn får tyvärr inte följa med in.
 • Om det är möjligt, lånar vi gärna med oss ditt djur in och du får vänta utanför en stund medans vi undersöker.
Tack till alla er för visad förståelse ❤️